Pepřák #02 – Jdi a udělej to!

Jdi a udělej to!

Už tři tejdny plánuješ, že konečně přerovnáš sklep a vyházíš z něj bordel, protože máš u kámoše zimáky, který sis tam odložil s tím, že teď na ně nemáš místo, ale hned tenhle víkend si ho uděláš. Kámoš ti už dvakrát volal, že jako kurva není úschovna a ať už konečně zjednáš nápravu. Už je ti to trapný a kudy chodíš, tak na to myslíš: ,,Do píči, musím to už udělat, je to trapný.” Nakonec po třetím telefonátu si kola u kámoše vyzvedneš a rázem na to začneš řešit věci ve sklepě, protože už není zbytí. Suma sumárum za hoďku máš hotovo a je klid. Říkáš si: ,,Do prdele, proč jsme to neudělal hned?” 

Je ti tenhle scénář povědomej? Pokud jo, tak věz, že to není dobrej způsob, jak přistupovat k řešení problémů a vůbec běžnejch věcí, který musíme v životě zařizovat. K sakru ty dopředu víš, že pokud se na to teď hned nevymrdáš, bude to okey. Jinak to budeš pořád odkládat a budeš nad tím pořád dokola přemejšlet, což ti bude brát energii a pozornost. Až to nakonec dopadne tak, že to budeš honit na poslední chvíli a přitom u toho ještě budeš celou dobu nasranej. Tak proč to kurva neuděláš hned? Jasně, někdy tomu nepřejou podmínky. Opravdu v tu chvíli nemáš čas a prostor na to věci řešit a dotáhnout je dokonce. V pořádku, pak si to naplánuj a plán dodrž. Pokud ti, ale fakticky nic nebrání, tak bys prostě měl jít a udělat to. Nejvíc bizarní jsou ty situace, kdy máš jen někam zavolat, někomu dát echo, něco vyplnit a ty na to stejně z vysoka sereš.  Ty vole, je to otázka minut! Uvědom si, že tohle není dobrá vizitka, zvlášť když to zahrnuje i někoho druhýho. Špatný je to, ale i v případě, že je to součástí jen tvojí agendy. Ukazuje to na nulovou sebedisciplínu, lenost a pohodlnost. Přitom by stačilo tak málo. Jít a prostě to udělat!

Pokud budeš plnit to, co si sám stanovíš, pak to posílí tvojí důvěru sama v sebe.

Staneš se člověkem, kterej plní to, co si předsezval. Je to atraktivní chlapská vlastnost, kterou ocení nejen ženy, ale i druzí, protože se na tebe budou moci spolehnout.

Pokud nebudeš věci odkládat a budeš je průběžně plnit a odbavovat, pak toho víc stihneš. Otevře ti to prostor pro další aktivity. Ať už jde o tvůj volnej čas nebo další práci.

Pravidelným plněním úkolů, byť třeba jen drobných, se naučíš systematičnosti. Je to dobrý návyk, který přináší větší efektivitu a taky do tvýho života vnese řád. 

Pokud věci štosuješ, pak tím rozkládáš svou pozornost. To ti ve výsledku bere drahocenou energii a soustředění. 

Buď rozhodnej, pokud nebudeš rozhodovat ty, budou za tebe rozhodovat druzí.

Dokonáno jest!

Sdílej:
Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Felix

Objevil jsem tento starý post, dříve jsem ho neviděl.
Asi už jsem dál, než článek popisuje.
Někdy je efektivnější nechávat záležitosti na posledních chvíli, nebo ještě o chvilku později. 🙂 Zbytečný je to sebetýrání a vyčítání si nehotových sklepů, to se učím vynechávat.
Zejména uklízení a chystání jsou kategorie činností, který čím později uděláš, s tím větší pravděpodobností bude činnost aktuálnější a výsledek déle vydrží.